Openbaar netwerk wijzigen in Particulier netwerk

in

Om onder Windows 10 je openbare netwerk te wijzigen in Particulier netwerk doe je onderstaande opties.

Is je netwerkverbinding ingesteld als openbaar en je wilt dat wijzigen naar particulier doe dan het volgende in Windows 10: Start > Configuratiescherm > Netwerk en internet > Thuisgroep.

Wanneer je hier bent zul je meestal al een tekstvak vinden waar gevraagd wordt of je het profiel wilt wijzigen van openbaar naar particulier.

Een andere optie is dat je de Thuisgroep of Netwerk probleemoplosser (wizard) start een aangeeft dat je je PC in het netwerk wilt laten zien.