Foutbericht “Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend” wanneer u een bijlage in Office 2010/16 opent

Foutbericht “Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend” wanneer u een bijlage in Office 2010/16 opent

in

Foutbericht “Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend” wanneer u een bijlage in Office 2010 opent

Van toepassing: Excel 2010Microsoft Word 2010PowerPoint 2010

Symptomen

Als u een Microsoft Office e-mailbijlage probeert te openen in Microsoft Outlook 2010, rapporteert Microsoft Office 2010 een probleem met het bestand, en u kunt het bestand niet openen.

Oplossing

Als u de componentbeveiligingsinstellingen handmatig wilt terugzetten op de standaardinstellingen, gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Start, typ dcomcnfg in het zoekvak en klik vervolgens op dcomcnfg in de lijst Programma’s.
  2. Vouw in het navigatievenster achtereenvolgens Component Services en Computers uit, klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Eigenschappen.
    Eigenschappen
  3. Open het tabblad Standaardeigenschappen en stel vervolgens de volgende waarden in:
    • StandaardverificatieniveauVerbinding maken
    • StandaardimitatieniveauIdentificeren
    Standaardeigenschappen
  4. Klik op OK.

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/2387587/the-file-is-corrupted-and-cannot-be-opened-error-message-when-you-open