File associatie Windows10 verwijderen

in

Als een gebruiker per ongeluk een bestand heeft gekoppeld aan een programma. Bijvoorbeeld een MT940 bestand aan Adobe reader, dan moeten we Windows 10 vertellen dat deze file associatie niet correct is. Met de standaard oplossing van Windows kun je dit bestand niet aan een ander programma koppelen. Je wilt dit bestandstype namelijk helemaal niet koppelen aan een programma. Een eenvoudige manier om dit te bereiken is om deze file associatie te gaan verwijderen. Dit doen we in het register zie hieronder.

I take “.dat” for example.
Go to HKEY_CLASSES_ROOT in the registry.
Search “.DAT” under this key.
Click on this key and delete the (Default) value.

Om dit te controleren kun je via je configuratiescherm –> type daar in het zoekscherm extensie en kies dan de opties ‘Een bestandstype altijd met een specifiek programma openen’ (zie screenshot).

In het scherm wat dan verschijnt kun je controleren of je file associatie er niet meer bij staat (zie screenshot 2).